Zvolen číta deťom - Adventné čítanie - 12.12.2023, ZŠ J.Alexyho, Zvolen

V magický dátum v utorok 12.12. sa jedna z tried ZŠ, J. Alexyho vo Zvolene zmenila na čarovné miesto. Kúzlo kníh a čaro Adventu, milí a pre príbehy nadšení dospeláci a rozžiarené usmiate deti z nej na vyše hodinu vytvorili ZÁZRAČNO.
 
Spisovateľka ZUZANA KUBAŠÁKOVÁ priniesla svoju knihu Dve sviatočné tajomstvá a kúzelným veršovaným príbehom ukázala, aké dôležité je objatie a láska v rodine. Príbeh bol veľmi milý a dojímavý.
 
Spisovateľ a známy zvolenský glosátor ONDREJ KALAMÁR presne vedel a vystihol, čím deti zaujme. Počas jeho pútavého prednesu o vranke Danke na hokejovom zápase čítanie prerušovali výbuchy smiechu.
 
Ďalším hosťom bol redaktor banskobystrického Rádia Regina MARCEL PÁLEŠ. Tvorí pre dospelých, no predsa sa u neho nájde aj niečo pre deti - Rozprávka písaná pod hviezdami - je o tajnej planétke Svetlontída a jej obyvateľoch.
 
Posledným čítajúcim hosťom bola herečka PATRÍCIA PIVOLUSKOVÁ, pravá ruka Vierky Kučerovej, ktorá je prezidentkou projektu CSČD. Priniesla so sebou množstvo detských kníh a na čítanie vybrala super príbeh z knihy Traja kamoši a fantastický zázrak.
 
ĎAKUJEME, že si naši hostia našli vo svojich pracovných i súkromných radostiach i povinnostiach trochu času na tieto nádherné a vzácne, ale hlavne neopakovateľné chvíle s knihami a deťmi.
 
Toto podujatie vzniklo vďaka finančnej podpore Banskobystrického samosprávneho kraja.
Ďakujeme.

Zvolen číta deťom - Adventné čítanie - 12.12.2023, ZŠ J.Alexyho, Zvolen